Aplicarea Legii privind statutul special al Donbasului a fost prelungită

536357675887

Rada Supremă a decis să prelungească valabilitatea Legii privind acordarea statului special regiunii separatiste Donbas până la sfârșitul anului 2020.

Pentru această decizie au votat 320 de deputați, numărul necesar pentru ca legea să fie aplicată în continuarea fiind de 226. Nu au votat pentru prelungirea valabilității legii respective deputații din fracțiunile partidului pro-occidental „Golos” condus de Sviatoslav Vakartciuk și partidului „Batkivşcina” al fostului premier Iulia Timoșenko.

Amintim că marți, 10 decembrie, liderii Germaniei, Angela Merkel, Franței, Emmanuel Macron, Ucrainei, Volodimir Zelenski și al Rusiei, Vladimir Putin s-au întâlnit în așa-numitul „format Normandia” la Paris. Un nou schimb de prizonieri, acordarea unui statut special pentru Donbas și implementarea armistițiului total în estul Ucrainei au fost principalele subiecte discutate.

Cu o zi înaintea acestui eveniment, naționaliștii ucraineni au protestat la Kiev cerând ca Volodimir Zelenski să nu recurgă la concesii în favoarea Rusiei.

Lasă un răspuns