Are 82 de ani și este cel mai în vârstă medic chirurg din regiunea Cernăuți (VIDEO)

Screenshot_2

Ivan Andronatii este chirurg la Spitalul militar din orașul Cernăuți și chiar dacă are 82 de ani, el continuă să efectueze în fiecare zi mai multe intervenții chirurgicale.

Chiar dacă are o experiență în chirurgie de 50 de ani și a reușit să efectueze peste o mie de operații.

„Nici măcar nu le-am numărat, dar sunt convins că au fost peste o mie. Chiar și acum anual  efectuez 70-80 de operații. Dacă pe parcursul unei săptămâni nu operez vreun pacient, mă simt de parcă aș fi incomplet. Uneori trebuie să stau în picioare timp de câteva ore. În timpul intervenției chirurgicale nu mă simt obosit, dar când părăsesc sala de operație puterile puțin mă părăsesc”, mărturisește Ivan Andronatii.

Chirurgul bucovinean este convins că cel mai important factor care îl menține în formă este alimentația sănătoasă, sportul, optimismul și curajul.

„Nu am întâlnit pe tot parcursul activității mele un astfel de caz când un medic în etate să îndeplinească atât de bine sarcinile de serviciu. Regiunea Cernăuți a trebui să se mândrească cu munca domnului Ivan Andronatii”, a declarat directorul Departamentului de ocrotire a sănătăţii din cadrul Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Oksana Andrieţ.

Ivan Andronatii s-a născut în anul 1935 în localitatea Rângaci, raionul Noua Sulița. Din 1967 a lucrat în calitate medic-şef al secţiei de proctologie din cadrul Spitalului regional Cernăuți. În prezent chirurgul cernăuțean operează în Spitalul militar din Cernăuți.

Screenshot_1

Добавить комментарий