Arheologii au descoperit casa în care a copilărit Iisus Hristos

25 11 2020 LC IH 2

Arheologul britanic, Ken Dark, de la Universitatea Reading, a declarat că a descoperit locul, unde pe timpurile îndepărtate şi-a petrecut copilăria Iisus Hristos, transmite Ukrinform cu referire la Daily Mail. Profesorul a ajuns la o astfel de concluzie după efectuarea săpăturilor în decursul a 14 ani, dând de rămăşiţele unor locuinţe sub mănăstirea surorilor din Nazaret. Cercetătorul afirmă că locuinţa pe care el a descoperit-o, a fost construită de tatăl lui Iisus – Iosif.

În anul 2015 profesorul Ken Dark pentru prima dată a presupus că această casă aparţinea Mariei şi lui Iosif. Analiza de mai departe a confirmat că ea a fost construită în secolul întâi al erei noastre. În Noul Testament se spune să Iosif a fost tâmplar. Deci, el putea să construiască o astfel de casă.

Săpăturile atestă că această casă s-a aflat în interiorul curţii, cu terasă pe acoperiş. Treptele ce duc  în casă au fost săpate în stâncă de un meşter bun.

După moartea lui Iisus şi răspândirea creştinismului, în secolul al IV-lea pe colina de lângă această casă a fost construită o biserică în stâncă. Posibil ca în secolul următor a fost construită o biserică mai mare deasupra acestei case.

Pentru prima dată ruinele locuinţei au fost descoperite în anul 1880. Atunci specialistul în studiul Bibliei, Viktor Gheren,  afirma că aici şi-a petrecut copilăria Iisus, însă călugăriţele de la mănăstire au întreprins unele săpături şi nu au dat de dovezi materiale.

După cum s-a comunicat, în august 2020, în Israel  pe înălţimile Golan, în apropiere de albia râului Iordan, arheologii au dat de o aşezare străveche, despre care se aminteşte în Biblie – Betsaida, unde Iisus a săvârşit mai multe minuni. Istoricii şi arheologii de mai mulţi ani caută să dovedească existenţa oraşului biblic Betsaida.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

25 11 2020 LC IH 125 11 2020 LC IH 3

Добавить комментарий