Astăzi se decide cine va fi noul președinte al Ucrainei

Depositphotos_90007228_original-e1504703139235

Turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Ucraina va avea loc duminica, cei doi contracandidati care se confrunta fiind actualul presedinte Petro Porosenko si actorul de comedie Volodimir Zelenski, acestia clasandu-se pe primele doua locuri in turul intai.

Actorul de comedie Volodimir Zelenski, este favorit in cursa pentru functia de presedinte al Ucrainei, conform unui sondaj realizat de grupul sociologic Reiting. Sondajul arata faptul ca Zelenski ar putea obtine 57,9% dintre voturi, in timp ce actualul presedinte, Petro Porosenko, ar urma sa obtina doar 21,7% dintre voturi.

Zelenski, in varsta de 41 de ani, nu are niciun fel de experienta politica, a devenit celebru datorita serialului de comedie politica „Slujitorul Poporului”, in care joaca rolul unui profesor de istorie care este ales presedinte.

Porosenko, criticat pentru modul lent de implementare a reformelor promise, a subliniat in timpul campaniei electorale faptul ca are o experienta politica vasta, spre deosebire de actorul Vladimir Zelenski.

El a fost ales presedinte al Ucrainei pe 25 mai 2014, obtinand 54% din totalul voturilor in primul tur al scrutinului.

Lasă un răspuns