Atelier de lucru la Şcoala Militară Subofițeri Jandarmi Fălticeni, în cadrul parteneriatului româno-ucrainian

9

În perioada 21 – 25 mai, ca urmare a invitaţiei adresate de partea română, o delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina, formată din 5 ofiţeri superiori, participă la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni la activitatea 2.1 „Atelier de lucru privind formarea iniţială în domeniul intervenţiei profesionale”. Cei cinci ofiţeri sunt responsabili de managementul activităţilor de instruire a unităţilor de securitate publică din cadrul Gărzii Naţionale din Ucraina.

Pe durata atelierului de lucru, delegaţia ucrainiană va fi informată cu privire la organizarea şi desfăşurarea activităţilor de pregătire în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, şi va participa la activităţile specifice pregătirii în domeniul intervenţiei profesionale la nivelul instituţiei de învăţământ fălticenene.

Activităţile planificate a se desfăşura vor consta în prezentarea concepţiei şi a modului de elaborare a documentelor specifice pregătirii iniţiale a viitorilor subofiţeri, precum şi asigurarea transferului de expertiză în beneficiul reprezentanţilor Gărzii Naţionale din Ucraina, potrivit domeniului activităţii.

Vizita delegaţiei ucrainiene se înscrie în cadrul proiectului “Asistenţă tehnică pentru consolidarea Gărzii Naţionale din Ucraina”, cu finanţare din bugetul M.A.E.

Obiectivul general al proiectului din care face parte şi această activitate constă în întărirea profesionalismului personalului din Garda Naţională din Ucraina de executare a misiunilor de securitate din competenţă, iar organizarea acestei activităţi la Jandarmeria Română contribuie la îndeplinirea obiectivelor asumate în proiect, precum şi la demersurile de întărire a cooperării bilaterale dintre instituţii noastre.

Stelian Borhan, Monitorul de Suceava

13 12 11 10  7 (1)  3 2 1

Lasă un răspuns