Atentat la Kiev: Sediul postului de televiziune „112 Ucraina” a fost atacat cu un lansator de grenade (VIDEO)

395312

Doi indivizi au deschis, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, focuri cu un lansator de grenade asupra sediului postului de televiziune „112 Ucraina”, situat pe Strada Dehtiarevska din cartierul Şevcenko din orașul Kiev. Poliţia a calificat actul drept atentat terorist, anunţă Servicul de presă al Poliţiei Naţionale din Ucraina.

La ora 3:40, poliţia a primit un apel prin care locuitorii din zonă semnalau că au auzit o explozie produsă pe Strada Dehtiarevska din cartierul Şevcenko din orașul Kiev.

Forţele de ordine teritoriale şi cele ale Direcţiei Generale de poliţie, echipe de genişti, echipe operative de anchetatori şi echipe de poliţişti cu câini dresaţi special pentru depistarea bombelor şi echipaje de patrulare s-au deplasat de urgenţă la locul incidentului, anunţă poliția, într-un comunicat. Poliţia a constatat la faţa locului deteriorarea faţadei clădirii şi a încercuit zona.

După inspectarea zonei, poliţiştii au descoperit la locul incidentului tubul gol de lansator, pe care îl vor trimite să fie examinat de experţi.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit de pe urma acestui incident armat.

Potrivit postului de televiziune „112 Ucraina”, la Kiev a fost instituită operaţiunea specială de reţinere a autorului atacului.

În investigarea incidentului se implică Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Lasă un răspuns