Atenţie! Şerpii atacă oamenii! Două femei au ajuns la spital din cauza lor

655b253eaf76ab4f0f069dbf3b6f87a7

655b253eaf76ab4f0f069dbf3b6f87a7În ultima săptămână, două persoane au nimerit în spital după ce au fost muşcate de şerpi. Din cauza căldurii şerpii au devenit un pericol real pentru oameni. O locuitoare a satului Seleatin, raionul Putila, a fost internată la spital după ce a fost muşcată de şarpe în timp ce se afla la cules de frăguţi în pădure. Şarpele se afla sub un tufiş şi a atacat-o în timp ce femeia încerca să culeagă poamele de pădure.
Un alt caz a avut loc în localitatea Plosca din acelaşi raion. O tânără de 23 de ani a fost muşcată de şarpe în timp ce trebăluia prin curtea casei. Şarpele se află în iarbă şi a muşcat-o de picior. Ambele victime se află internate la Spitalul raional, iar medicii susţin că viaţa lor este în afara oricărui pericol.

Important de reţinut!
În cazul muşcăturilor de şarpe medicii spun că se interzice cu desăvârşire folosirea alcoolului. Acesta distruge veninul, dar favorizează reţinerea lui în sânge, în creier şi în ţesuturile nervoase. De asemenea, se interzice arderea locului cu un obiect incandescent. Acest procedeu ajută doar la muşcături superficiale, dar veninul intră de cele mai multe ori adânc în ţesuturi, iar arderea nu ar duce decât la infecţie.
În astfel de cazuri e indicat să fie supt veninul, cu tot cu sânge şi scuipat imediat. Acest procedeu este, însă, foarte riscant pentru salvator, dacă are răni mici în gură sau patologii ale gingiilor, căci se poate infecta şi el. Se bea cât mai mult lichid (dar nu băuturi alcoolice), pentru intensificarea diurezei. Se dau medicamente analgezice şi calmante. Se recomandă repaosul total şi trasportarea persoanei de urgenţă la spital.

Lasă un răspuns