Atenție, taximetriști! Escrocii vă încearcă prudența

50a767f2-dd56-4b95-9da5-df193fb7275b_1

Escrocheria este un flagel periculos care a intrat în viața noastră cotidiană și, vorba ceea, se pare că nu mai are leac. Escrocii inventează deosebit de operativ diferite metode pentru a-i priva pe oameni fie de economiile bancare, fie de banii agonisiți, pe care aceștia îi păstrează acasă, dar și alte moduri pentru a-i lăsa păgubași.

De la un timp încoace jertfe ale escrocilor au început să devină taximetriștii. Zilele trecute am avut ocazia să aflu despre una dintre acele întâmplări ciudate, ”eroul” căreia a fost chiar un vechi cunoscut al meu, care-și câștigă pâinea cea de toate zilele în unul din serviciile de taximetrie din centrul regional. ”Era o zi obișnuită de muncă, și-a început el șirul povestirii. Am primit un apel la o pizzerie de pe Bulevardul Independenței. De acolo urma să preiau mai multe pizze, câteva pachete de suc și să le duc pe strada Rusă 27, bloc 2. Sosind la fața locului, am preluat comanda și am fost prevenit de chelneri că, la dorința clientului, trebuia să-l anunț chiar când voi porni de la pizzerie. Zis și făcut. Am format numărul de telefon indicat, la care mi-a răspuns o voce de bărbat calmă. Interlocutorul meu m-a rugat ”din tot sufletul” să intru pe la un supermarket și să-i procur două sticle de lapte și un pachet de pampers. Peste câteva minute el s-a răzgândit, spunându-mi că nu mai are nevoie de pampers. În schimb, m-a rugat să-i completez conturile a două telefoane mobile cu suma de aproape 500 de grivne, implorându-mă că nu are posibilitate să iasă din casă și că va achita toate cele necesare la sosirea mea. Abia apropiindu-mă de adresa indicată mi-am dat seama că a fost o escrocherie, deoarece casa numărul 27 de pe strada Rusă nu are blocuri. Atunci m-am gândit că poate o fi greșeală a mea. Am contactat încă o dată dispecerii, care mi-au confirmat că acea comandă trebuia dusă anume pe strada Rusă, 27 bloc 2. Am încercat să formez cele două numere de telefon, pe care le-am îmbogățit cu aproape 500 de grivne. Dar… în zadar – ambele erau în afara oricărei acoperiri”.
Iată așa, dragi cititori, escrocii au păcălit încă un om, de data aceasta pe un taximetrist, care le-a intrat în voie. Dar, culmea nebuniei e că organele de drept strâng cu nedumerire din umeri. Apelând la poliție, păgubașul a aflat că nu este primul taximetrist păcălit. Cu câteva zile înainte, un coleg de-al său dintr-un alt serviciu de taxi a dus la adresa indicată două sticle de coniac dintre cele mai scumpe și a completat numărul de telefon mobil al solicitantului, de asemenea, cu 500 de grivne. Sosind la adresa indicată, a primit la telefon sincere mul­țumiri pentru suma pusă pe cont și a fost îndemnat să bea coniacul de sănătatea escro­cilor. Ciudată invenție, care ne convinge o dată în plus că fantezia escrocilor nu are limite. Aceste întâmplări, care nu sunt nici pe departe ultimele, ar trebui să-i facă pe taximetriști să fie cu ochii în patru și să nu cadă jertfe unor asemenea hoți.

Lasă un răspuns