Atenţie! Vine gripa!

vaccinarea-antigripala

Cel puţin asta anunţă Sanepidul regional. Nu este motiv de panică, deoarece cu gripa ne întâlnim în fiecare an. Înainte de toate, trebuie să gândim pozitiv şi să nu fim obsedaţi de gândul că ne-am putea îmbolnăvi. “Sezonul gripei începe din septembrie şi se va prelungi până la sfârşitul primăverii.
Potrivit prognozelor, Ucraina se va confrunta cu gripa de tipul A1. E posibilă şi gripa de tipurile A3 H2 şi a virusului de tip B. Pentru a evita îmbolnăvirile, e necesară vaccinarea. În viitorul apropiat Ministerul Sănătăţii va face o declaţie oficială cu privire la preparatele existente”, a explicat Natalia Gopko, şef interimar al Centrului regional de cercetări de laborator de pe lângă Ministerul Sănătăţii din Ucraina.
De regulă, gripa îşi alege victimele dintre cei care o tratează cu indiferenţă şi se neglijează pe ei înşişi. Cel mai indicat e să se prevină îmbolnăvirea printr-un regim de viaţă atent şi adecvat perioadei pe care o traversăm. Din meniul zilnic nu trebuie sa lipsească fructele, în special merele şi portocalele, care întăresc sistemul imunitar şi apără organismul de gripă şi răceli. Măcar o dată pe zi să se consume ceapă şi usturoi, pentru că efectul este mai puternic. Nimeni nu moare de gripă. Periculoase sunt complicaţiile pe care le poate dezvolta o gripă netratată sau tratată superficial.

Добавить комментарий