Atletico Madrid a câştigat Supercupa Europei

atletico

Atletico Madrid a învins-o pe Real Madrid, cu 4-2, şi a câştigat Supercupa Europei pentru a treia oară în istorie. Partida s-a disputat pe Lillekulla Stadium din capitala Estoniei, Tallinn.

Atletico Madrid a mai câştigat trofeul în 2010 şi 2012, de fiecare dată în calitate de deţinătoare a Ligii Europa. De altfel, Atletico era ultima câştigătoare a Ligii Europa care se impusese în Supercupă, în 2012.

Golurile au fost marcate de Diego Costa (‘1 şi ’79), Saul (’98) şi Koke (‘104), pentru Atletico, respectiv Benzema (’27) şi Ramos (’63 – penalty).

Diego Costa a preluat o pasă lungă de la Godin, l-a păcălit pe Ramos, a trecut şi de Varane şi a şutat puternic, din unghi, în vinclul porţii, deschizând scorul. Karim Benzema a egalat din centrarea lui Gareth Bale, acesta având să fie scorul pauzei.

În repriza secundă, Ramos şi-a adus echipa în avantaj, din penalty, după un henţ al lui Juanfran, dar acelaşi Diego Costa a marcat pentru Atletico şi a egalat din faţa porţii goale, acesta având să fie scorul după 90 de minute.

În prima repriză a prelungirilor s-a decis câştigătoarea, când Saul şi Koke au marcat pentru Atletico, primul reuşind o adevarată bijterie de gol.

Real a câştigat în sezonul precedent Champions League pentru a treia oară consecutiv, în vreme ce Atletico a câștigat Europa League, pentru a treia oară în istorie.

A fost a patra întâlnire în ultimele cinci ediţii ale Supercupei Europei între două formaţii spaniole. Însă a fost pentru prima dată când cele două forţe ale Madridului si-au disputat acest trofeu.

Lasă un răspuns