Au înflorit brânduşele de toamnă

2 10 2021 INFO 1

Această fotografie a fost plasată pe contul său de Facebook de către doamna Maria Micailu, profesoară de română la Liceul nr. 1 din Ciudei, care a adăugat şi un text: „Au înflorit brândușele, pentru a doua oară anul acesta. Așa dar, toamnă gri, te rugăm ca să nu vii”. Dar toamna a venit şi începe perioada ei „de aur”. În vecinătatea coroanelor aurii ale copacilor par şi mai mândre brânduşele. Sunt florile care primele îşi desfac petalele primăvară, de aceea şi sunt considerate „vestitoarele anotimpului înfloririi”. Iar brânduşele, care au înflorit acum, sunt de toamnă.

Frumusețea și culoarea acestei flori îţi dă senzația că mai e puţin şi vine primăvara, chiar dacă suntem deja în octombrie. Brânduşele de toamnă înflorite fac un adevărat spectacol de culoare, dar aduc şi o veste bună. Dacă mergeți încă în drumeții, e imposibil ca în drumul vostru să nu întâlniți brândușele de toamnă. Aceste flori minunate anunță așa cum se spune din bătrâni că vom avea o toamnă destul de lungă.

Brânduşele de toamnă sunt printre ultimele flori, pe care natura ni le oferă în dar înainte ca totul să fie acoperit de fulgii de zăpadă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий