Au plecat să-şi apere ţara şi viitorul copiilor lor

2 09 2022 Ф 2

Centrul teritorial raional de completare şi susţinere socială Cernăuţi şi CT Noua Suliţă au decis să înmâneze cadouri cu prilejul începutului noului an de învăţământ familiilor cu mulţi copii ale Svetlanei Railean şi Olgăi Stucalova, soţii cărora sunt militari şi se află pe front. „Pentru mine acest gest a fost o surpriză plăcută, afirmă Olga Stucalova. În curând urmează să nasc al patrulea copil. Soţii noştri puteau să nu plece la luptele pentru apărarea Patriei, doar au mai mulţi copii mici, însă pentru noi este important cum este apreciată această decizie a lor. Când l-am întrebat pe soţ de ce pleacă la război, el, fără să scoată un cuvânt, a arătat spre copii şi am înţeles că pentru viitorul lor pleacă în zona acţiunilor de luptă”.

Svetlana Railean se bucură de faptul că soţul ei s-a întors numai ce de pe front: „Soţul luptă mai demult, el a participat încă la Operaţiunea antiteroristă. Retrăiesc pentru el, dar înţeleg că  apărarea Patriei este o datorie sfântă a fiecărui bărbat şi tată. Numai aşa pot fi asigurate pacea şi viitorul fericit al copiilor noştri”.

Primarul CT Noua Suliţă, Maria Nicorici, a menţionat că Iurii Stucalov şi Dumitru Railean sunt adevăraţi eroi. Pe timp de pace ei au fost gospodari buni, iar când a început invazia la scară largă au lăsat ocupaţiile lor paşnice şi s-au înscris voluntari în rândurile Forţelor Armate ale Ucrainei. „Îi aşteptăm să se întoarcă sănătoşi şi victorioşi”, a accentuat doamna Maria Nicorici, citată de site-ul CT Noua Suliţă.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий