Au savurat bucate tradiţionale huţule şi au adunat bani pentru Armata Ucraineană

17 02 2023 Ф 5

Un eveniment caritabil a avut loc la Muzeul de Antichități și Etnografie al zonei huţule din Bucovina. Scopul lui a fost popularizarea moștenirii istorice și culturale a raionului Vijniţa. Organizatori ai acţiunii au fost Colegiul Profesional de Artă și Design „Vasyl Şkribliak” Vijniţa  și Consiliul Raional Vijniţa. În cadrul evenimentului, Natalia Viatkovska și Natalia Bespalova, cunoscute gazde raionale, participante la numeroase festivaluri și proiecte etnografice, au prezentat bucătăria tradițională a zonei huţule din Bucovina. Oaspeții au avut ocazia să noteze rețetele  pentru gătirea bucatelor cu brânză, mămăligii, sarmalelor, pateului de ciuperci, bucatelor cu carne afumată și reţete pentru prepararea lichiorurilor. În total, gospodinele au pregătit peste 20 feluri de bucate din bucătăria huțulă și bucovineană.

17 02 2023 Ф 8

În plus, pentru cei prezenți a fost organizat un tur al muzeului și, bineînțeles, oamenii au servit bucatele gustoase  de casă, gătite de aceste iscusite gospodine.

17 02 2023 Ф 7

Inițiatorii au adunat  4.000 de grivne, predându-le imediat organizației publice „Voluntarii din Vijniţa”, care îi ajută activ pe apărătorii ucraineni, scrie site-ul Consiliului Regional Cernăuţi.

17 02 2023 Ф 9

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий