Au tăiat porcul de Crăciun, iar acum îi anchetează poliţia

Screenshot_1

Patru români riscă închisoare sau amendă de 150.000 de euro pentru că au tăiat porcul în curte, într-un oraş din Italia. Vecinii, îngroziţi de urletele animalului, au chemat Poliţia, care a descoperit că nu sunt respectate legile şi normele pentru sacrificare, scriu jurnaliştii italieni de la Il Messaggero.

Ei dedică un amplu articol acestei poveşti. Evenimentul s-a întâmplat în Anzio, un oraş de lângă Roma. Poliţiştii au fost chemaţi de vecini, care au auzit guiţatul disperat al porcului. Când au ajuns în curtea românilor, oamenii legii au găsit porcul deja sacrificat şi pârlit. Cei patru români, alături de un cetăţean italian, au fost acuzaţi de tratamente sălbatice şi suferinţe inutile provocate animalelor şi de nerespectarea legislaţiei privind igiena.

Ei riscă închisoarea pentru maximum un an sau o amendă uriaşă, care ajunge la 150.000 de euro. Poliţiştii au făcut o anchetă şi au descoperit că animalul nu a fost asomat şi a murit în chinuri groaznice. Italienii care au citit despre acest caz au avut păreri împărţite. Pe pagina de Facebook a ziarului, povestea a devenit cea mai de succes a primei zile din an. Mii de distribuiri şi sute de comentarii. Unii internauţi s-au declarat şocaţi şi i-au numit pe cei patru români sălbatici şi criminali. Alţii însă au atras atenţia că şi în Italia sunt astfel de tradiţii, iar cei care comentează sunt ipocriţi.

Добавить комментарий