Autoritățile avertizează asupra pericolului producerii unui dezastru ecologic în Crimeea

357790

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, atrage atenţia asupra existenţei pericolului unei catastrofe ecologice în peninsula Crimeea, anexată de Rusia.

„Iniţial, ocupanţii ruși au adus în Crimeea și în Donbas suferința umană, iar acum provoacă dezastre ecologice, care ne distrug pământul”, a scris ministrul pe Facebook, după ce în Crimeea a fost semnalată poluarea unor zone cu o substanţă necunoscută, scrie Interfax Ukraina, citat de Rador.

Specialiştii, însă, suspectează o scurgere de acid sulfuric de la o uzină de titan.

Reprezentantul comisarului parlamentar pentru drepturile locuitorilor din Crimeea și din Sevastopol, Ismail Halikov, de asemenea, susţine că, pe teritoriul peninsulei, a fost înregistrat un exces de dioxid de sulf în atmosferă.

„Este îngrijorător faptul că, până în prezent, nu a fost decretată stare de urgență, iar populaţia nu a fost evacuată”, a declarat Halikov.

Acesta a adăugat că, potrivit localnicilor din orașele crimeene Armiansk și Krasnoperekopsk, o substanță ușor uleioasă se depune pe toate structurile exterioare din metal, pe acoperișuri, pe mașini şi pe garduri, iar vegetația se usucă peste tot în jur.

Добавить комментарий