Autoritățile din Dnipro au săpat în avans 600 de morminte în eventualitatea unui „aflux” de decese

mogily-830x430

Autoritățile din Dnipro au săpat peste 600 de morminte, pentru a se pregăti de posibilitatea unui număr mare de victime din cauza pandemiei de Covid-19, deși în regiunea Dnipropetrovsk din care face parte nu a fost înregistrat niciun deces, iar Ucraina a raportat până acum mai puțin de 50 de morți.

Primăria din Dnipro a cumpărat 2.000 de saci speciali pentru înmormântare, pentru a limita o eventuală răspândire a infecției, scrie agenția UNIAN. Vor fi adoptate, de asemenea, noi reguli în privința înmormântărilor, în condițiile în care orașul nu are un crematoriu.

Inițiativa primarului nu este văzută cu ochi buni de toți locuitorii.

„Mai bine ne-ar da măști și ne-ar aproviziona farmaciile, că acum nu se găsește nimic. Să te apuci să sapi morminte este îngrozitor”, spune o localnică, potrivit unui reportaj video publicat de Radio Europa Liberă.

„Nimeni nu sapă morminte înainte. Nimeni. Nu e în tradiția ucraineană să faci așa”, adaugă un bărbat.

Alții spun că primarul mai bine ar avea grijă să fie pregătite spitalele, nu cimitirele.

„Mulți oameni pur și simplu nu înțeleg. Nu țin seama niciun pic nici de propria sănătate, dar și mai important, nici de cea a persoanelor cu risc”, spune, în apărarea sa, primarul Boris Filatov. În plus, el a instituit amenzi deosebit de mari pentru cei care nu respectă măsurile de izolare.


Lasă un răspuns