Autoritățile îşi declară disponibilitatea de a permite Poloniei să înceapă operaţiunea de deshumare a polonezilor morţi în Ucraina

1521019437-2234

Ministrul ucrainean al culturii, tineretului și sportului, Volodimir Borodianski, a declarat că autorităţile ucrainene așteaptă din partea Poloniei documentația necesară pentru a începe operaţiunile de deshumare a polonezilor morţi pe teritoriul Ucrainei.

«Joi, l-am primit pe ambasadorul Poloniei în Ucraina, Bartosz Cichocki, îndeplinind, astfel, acordurile dintre preşedinţii ţărilor noastre, scrie rador.

Cu această ocazie, am confirmat declarația președintelui Ucrainei privind ridicarea restricțiilor privind operaţiunile de identificare şi deshumare (a polonezilor morţi pe teritoriul ucrainean, n.red)» — a menţionat ministrul.

Totodată, Borodianski a declarat că a primit de la ambasadorul Poloniei o scrisoare conținând o solicitare oficială a părţii poloneze cu privire la aprobarea de către Ucraina a începerii procesului de exhumare a polonezilor.

«Am explicat părții poloneze procedurile care sunt în vigoare în acest domeniu și am îndemnat Polonia să vină cât mai rapid cu documentele necesare, în conformitate cu procedurile existente, pentru a începe această operaţiune» — a mai declarat ministrul, adăugând că l-a asigurat pe ambasadorul Poloniei de sprijin deplin în acest proces.

Добавить комментарий