Autoritățile nu vor recunoaşte paşapoartele ruseşti acordate locuitorilor din Donbas

5cd16500c3b78861960515_820x360

Ucraina nu va recunoaşte paşapoartele ruseşti acordate locuitorilor din teritoriile controlate de către separatiştii proruşi, a declarat miercuri premierul Volodimir Groisman, comparând aceste documente cu permisele de trecere naziste.

„Aceste paşapoarte vor fi considerate ilegale” printr-o hotărâre guvernamentală ce va fi adoptată ulterior în cursul zilei, a afirmat Groisman într-un consiliu de miniştri.

„Nu vom recunoaşte niciodată nici o cetăţenie acordată de către o ţară agresoare. Este ca un Ausweis (permis de trecere) pe care Germania nazistă îl elibera unora sau altora”, a spus premierul ucrainean.

„Ucrainenii care au astfel de documente nu vor putea trece frontiera ucraineană. La fel va fi şi în cazul ruşilor care îşi primesc paşapoartele din centre care eliberează aceste documente locuitorilor din zonele separatiste ucrainene”, a avertizat Groisman.

„Kremlinul va continua să elibereze paşapoarte cetăţenilor care îl susţin şi care sunt interesaţi de decretul prezidenţial”, a reacţionat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Lasă un răspuns