Autoritățile ucrainene au întors Franţei un tablou furat, în valoare de 1,5 mln. euro

©SERGEY DOLZHENKO/EPA/MAXPPP - epa07523444 Ukrainian Internal Minister Arsen Avakov (L) and French ambassador to Ukraine Isabelle Dumont (R) pose with 'The Port of La Rochelle' artwork  during a briefing in Kiev, Ukraine, 23 April 2019. The Port of La Rochelle artwork painting by Paul Signac and estimated at 1.5 million euros was stolen on 24 May 2018 at the Museum of Fine Arts in Nancy and found by Ukrainian police.  EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Un tablou al pictorului impresionist Paul Signac, estimat la 1,5 milioane de euro și care a fost furat dintr-un muzeu din Franța anul trecut, a fost recuperat de polițiștii ucraineni.

Tabloul „Port de La Rochelle”, de Paul Signac, datând din 1915, a fost furat din Muzeul de Arte Frumoase din Nancy, Franța, în luna mai a anului trecut.

Capodopera a fost descoperită de polițiștii ucraineni în posesia unui bărbat care a fost arestat la Kiev, fiind suspectat că a ucis o persoană.

Oficialii au anunțat, într-o conferință de presă că mai mulți cetățeni ucraineni sunt suspectați că ar fi participat la jaful de la muzeul francez.

De asemenea, polițiștii cred că aceiași suspecți ar putea fi implicați în furtul unui tablou de Auguste Renoir, „Golfe, mer, falaises Vertes”, care a dispărut, în noiembrie anul trecut, de la casa de licitații Dorotheum din Viena, Austria, unde era expus.

Trei suspecți au fost văzuți fugind atunci din clădire, transportând tabloul într-o pungă de cumpărături mare.

img_359759_0767941001556095177

Добавить комментарий