Autoritățile ucrainene cer dizolvarea așa-numitelor republici separatiste „dnr” și „lnr”

e700

Înainte de a începe punerea în aplicare a punctelor politice ale acordurilor de la Minsk, autoritățile ucrainene cer, printre altele, dizolvarea așa-numitelor „dnr” și „lnr” și restabilirea controlului asupra frontierei ruso-ucrainene din Donbas.

Daria Olifer, secretarul de presă al reprezentantului Ucrainei la negocierile de la Minsk, Leonid Kuchma, a scris pe Facebook că, printre cerințe se află, de asemenea, încetarea focului, asigurarea activității misiunii OSCE în Donbas, inclusiv la granița cu Rusia, retragerea trupelor străine și a tehnicii militare ruse din Ucraina, retragerea forțelor militare străine din Donbas, asigurarea desfășurării activității comisiilor electorale ucrainene, partidelor și mass-media în teritoriile aflate în afara controlului Guvernului.

Numai după acest lucru este posibil să se organizeze alegeri în Donbas și să se introducă un statut special pentru anumite regiuni din Donetsk și Lugansk.

În cadrul unei reuniuni la Minsk, pe 15 octombrie, reprezentanții Ucrainei și a separatiștilor proruși nu au reușit să cadă de acord cu privire la retragerea trupelor din Donbas. Reprezentanții Ucrainei au indicat că, pentru a pune în execuție planul, este necesară o încetare efectivă a focului timp de 7 zile, ceea ce nu s-a întâmplat.

Rusia susține că, fără acordul separatiștilor, implementarea acordurilor de la Minsk este imposibilă.

Добавить комментарий