Avionul cu apă sfințită, armă „de distrugere în masă” împotriva alcoolicilor (VIDEO)

390635

Rușii luptă împotriva patimii băuturii cu… avionul. Ideea le aparține unor preoți, care aruncă apă sfințită dintr-o aeronavă, deasupra unui oraș. Se întâmplă lângă Moscova, iar metoda pare să dea rezultate. Cel puțin asta susține un localnic, care nu a mai băut de anul trecut, după un astfel de survol anti-alcool.

Tver este un oraș de 400 de mii de locuitori, în care oamenii beau ca-n Rusia: adică mult, tot, practic. Hotărâți să facă ceva în privința asta, preoții de aici au decis să treacă la treabă chiar de Ziua Abstinenței. Așa că au umplut mai multe bidoane cu apă sfințită și s-au urcat într-un avion, de unde au eliberat-o deasupra orașului.

Preot: Îmi doresc să văd orașul Tver de la înălțime. Putem combina acest lucru cu o faptă bună: luăm apa sfințită, zburăm și binecuvântăm pământul nostru sacru.

Preoții sunt convinși că în acest fel, alcoolicii din Tver pot scăpa de patima băuturii. Un localnic chiar jură că „tratamentul” are efect, fiindcă după un astfel de zbor anti-băutură nu a mai pus picătură pe limbă.

Preot: În timpul zborului spun și rugăciuni, astfel încât acestea să protejeze de necazuri orașul nostru.

Potrivit unui raport al asociației Rusia Trează, regiunea respectivă ocupă unul dintre locurile fruntașe în privința consumului de alcool în această țară.

Добавить комментарий