Băncile nu prea țin cont de necesitățile sătenilor

053dcdfe212ebf2f6867bc2fc44e13f8-1

Zilele trecute la redacția ziarului „Libertatea Cuvântului” s-au adresat un grup de oameni în vârstă din Mămăliga. Ei s-au plâns de faptul că în sat a fost închisă filiala Băncii de Economii și pentru a plăti serviciile comunale sătenii sunt nevoiți să plece tocmai la Noua Suliță.

– Oamenii au dreptate, ne-a explicat primarul Comunității Teritoriale Unite Mămăliga, domnul Arcadie Șova. Filiala n-a funcționat o lună și jumătate. Se explică aceasta prin faptul că are loc restructurarea instituțiilor bancare și nu ajung cadre. Recent a fost aleasă o nouă conducere a băncii respective și problema cadrelor e în curs de rezolvare. La 9 aprilie, la Mămăliga a fost deschisă din nou casa de economii și oamenii pot să plătească acolo serviciile comunale. Din partea comunității am pregătit chiar și o adresare la organele centrale, însă de acum nu este nevoie de ea. Important e că a început să lucreze casa de economii.

O astfel de situație, în opinia domnului Arcadie Șova, nu putea să apară, dacă statul ar fi promovat o politică bancară eficientă. Multe bănci își închid filialele în localitățile rurale, creând griji în plus clienților.

Lasă un răspuns