Bărbații care se căsătoresc cu femei deștepte trăiesc mai mult (Studiu)

966b03d8b24cfc19a2575856a106ed26

Atunci când te gândești la partenera ideală, mintea ei se află în fruntea listei atunci când vine vorba de cele mai bune calități ale unei femei? Poate că ar trebui să fie. Noile cercetări sugerează faptul că bărbații care se căsătoresc cu femei deștepte trăiesc mai mult și au o incidență scăzută a cazurilor de demență.

Care este motivul pentru care bărbații ce se căsătoresc cu femei deștepte trăiesc mai mult?

În timpul unei discuții numită „Dementia: How Can We Protect Ourselves?” (Demența: Cum ne putem proteja?), profesorul Lawrence Whalley de la Colegiul de Medicină și Științe ale Vieții de la Universitatea din Aberdeen a declarat că singurul lucru care nu i se spune unui băiat care vrea să trăiască o viață mai lungă și mai bună este ce să facă mai exact: să se căsătorească cu o femeie inteligentă. Nu există un amortizor mai bun al demenței decât inteligența.

Acest studiu, realizat de Universitatea din Aberdeen, a examinat starea de sănătate a gemenilor identici și a constatat că o soție inteligentă a reprezentat un factor important în protecția împotriva bolilor degenerative.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că bărbații care aleg să se căsătorească cu femei deștepte trăiesc o viață mai lungă și mai fericită și, de asemenea, sunt supuși unui risc mai mic de a dezvolta boala Alzheimer și demența. Cercetările anterioare au constatat că jocurile care le stimulează oamenilor inteligența, precum puzzle-urile și cuvintele încrucișate, pot ajuta la prevenirea demenței și a bolii Alzheimer prin stimularea creierului.

Așa că pare logic că o soție care provoacă și stimulează facultățile mentale ale soțului său să îi aducă acestuia aceleași beneficii. În mod șocant, unii bărbați care au fost căsătoriți cu aceste femei inteligente chiar au arătat semne fizice ale demenței atunci când au fost făcute scanări ale creierului, dar nu au suferit de niciun simptom al bolii. De fapt, aceștia erau determinați să fie foarte inteligenți și pe deplin funcționali de către soțiile lor.

Încurajarea bărbaților și femeilor să valorifice creierul cu mult peste frumusețea sa poate fi un proces dificil.

Aceasta a fost timp de multă vreme o problemă importantă a feminismului, însă este un lucru care este înțeles pe deplin de cei mai mulți oameni. Fetele care cresc și se maturizează fiind mândre de inteligența lor sunt mai independente și mai puternice. Bărbații care împărtășesc această mentalitate au relații mai bune cu femeile și creează o lume care le susține soțiile și fiicele. Cu toate acestea, această cercetare sugerează că un om care își alege soția valorificându-i inteligența poate avea parte de sănătate fizică și mentală.

Добавить комментарий