BBC: Poroşenko a plătit 400.000 de dolari pentru a se întâlni cu Donald Trump

118668

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a plătit 400.000 de dolari pentru a obţine o întrevedere cu omologul său american, Donald Trump, afirmă surse citate de BBC News online citate de Mediafax.

Banii au fost oferiţi de intermediari angajaţi de Petro Poroşenko, fiind încasaţi de Michael Cohen, avocatul personal al lui Donald Trump. Michael Cohen neagă acuzaţiile.

Petro Poroşenko s-a întâlnit cu Donald Trump la Casa Albă în iunie 2017. Potrivit sursei citate imediat după revenirea lui Poroşenko în Ucraina, Direcţia anticorupţie de la Kiev a oprit o investigaţie care îl viza pe Paul Manafort, fost director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete ucrainene a explicat, sub protecţia anonimatului, cum a fost organizată întâlnirea între Petro Poroşenko şi Donald Trump. Michael Cohen a fost interpelat astfel încât Petro Poroşenko să obţină ceva mai mult decât o simplă fotografie cu Donald Trump, un eveniment pe care să îl poată prezenta ca fiind o întrevedere. Tranzacţia de 400.000 de dolari a fost intermediată de o fundaţie evreiască din statul New York.

Lasă un răspuns