Bebelușul abandonat la Centrul „Fereastra vieţii” din Storojineţ, va întâlni noul an în familie

1577355449_10

Bebelușul care a fost abandonat în luna august a.c, la Centrul „Fereastra vieţii” din Storojineţ, unde mamele îşi pot abandona copiii nedoriţi în mod legal, în cutii special amenajate, va întâlni Revelionul într-o nouă familie.

Potrivit Valentinei Manciulenko-Melinyciuk, medic primar obstetrica-ginecologie al Spitalului raional central Storojineț, bebelușul urmează să fie adoptat de o familie din raion.

În ultima vreme abandonul în stradă, la gropi de gunoi sau în pungi de plastic a crescut într-un mod îngrijorător. De exemplu, europenii au venit cu o idee pe care o consideră salvatoare şi anume Baby Box, asta mai exact cutii unde părinţii îşi pot abandona copiii, sub protecţia anonimatului. Ceva asemănător a fost creat la Storojineţ.

Această metodă, foarte controversată, este implementată în state precum Germania, Austria, Belgia, Cehia, Ungaria, Japonia, Canada. Metoda numită „Baby Box” func­ţionează ca un sertar. Mai exact este vorba despre un sertar care se deschide o singură dată la exterior şi unde femeile îşi pot pune copilul pe care nu şi-l mai doresc.

În interior vor găsi o scrisoare, în cazul în care se răzgândesc şi îşi doresc să îl recupereze. Atunci când micuţul este introdus în sertar, o alarmă se declanşează la interior, urmând ca o asistentă să vină şi să preia copilul din cutie.

Добавить комментарий