Belgia, a doua țară care a intrat din nou în carantină totală din cauza Covid-19

belgia

Belgia a devenit în noaptea de duminică spre luni a doua țară europeană care intră din nou în carantină totală, pentru a evita colapsul sistemului sanitar din cauza exploziei de cazuri de COVID, potrivit Stirileprotv.ro.

Anglia mai așteaptă până joi pentru a impune aceeași măsură, în timp ce Austria și Germania au optat pentru variante mai relaxate ale blocajului.

După un record național de 32.000 de noi infectări, și Italia este pe punctul de a reveni la carantină totală.

În orașele britanice, localnicii au ieșit în număr mare la plimbare, în baruri sau în restaurante. Mai au la dispoziție patru zile până când întreaga țară va intra pentru a doua oară în carantină totală. Barurile și restaurantele se vor închide, la fel și magazinele neesențiale.

Federațiile din comerț au cerut vehement guvernului să prezinte și un plan concret pentru ieșirea din carantină, după ce un ministru din Cabinetul Johnson a declarat că măsura ar putea fi prelungită.

Guvernul portughez a anunțat că țara revine la carantină din 4 noiembrie. Sunt vizați aproximativ 70% dintre locuitorii țării, adică cei din regiunile cu focare majore.

Nici grecii nu sunt cruțați de acest al doilea val al pandemiei. Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei:“Speram să nu fiu nevoit să spun asta. Dar nu pot închide ochii în faţa realităţii dure. Ne vom concentra pe cele două mari surse de infectare: distracţia şi circulaţia oamenilor. Suspendam activitatea restaurantelor, cu excepţia livrărilor. Baruri, cafenele, cinematografe, muzee, teatre, săli de sport se închid. Rămân deschise magazinele, producţia şi şcolile.”

Concluzia este evidentă: continentul se închide încet-încet. Experţii privesc cu scepticism speranţele guvernanţilor europeni că noua carantina se va limita la câteva săptămâni.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий