Binele începe de la caritate

Screenshot_1

La primăvară se vor împlini 100 de ani de la crearea Societăţii Mondiale de Cruce Roşie şi în decursul acestui secol foarte complicat pentru omenire, cu două crâncene războaie mondiale şi nenumărate conflicte armate locale şi regionale, flamura albă cu cruce roşie putea fi văzută acolo, unde trebuia prevenită catastrofa umanitară.

În Ucraina, ca şi în alte ţări funcţionează Comitetul Naţional, Organizaţiile regionale şi raionale de Cruce Roşie. Organizaţia raională de Cruce Roşie Noua Suliţă este condusă de doamna Marina GLIGOR.

– În vremurile acestea atât de grele este nevoie de o astfel de organizaţie cu statut de binefacere, povesteşte doamna Marina. Sunt medic de profesie, m-am pensionat anticipat având stagiul corespunzător şi mă preocup de activitatea de binefacere. În raion sunt mulţi bătrâni singuratici, invalizi, mame singuratice, familii numeroase, care contează mult pe ajutorul nostru. În ultimii doi ani facem mai mult lucru de voluntariat: colectăm îmbrăcăminte, produse alimentare, obiecte de primă necesitate şi le repartizăm persoanelor defavorizate din localităţile raionului. Purtăm şi grija celor 62 de persoane strămutate din Donbas.

Preşedinta Organizaţiei raionale de Cruce Roşie, dna Marina Gligor, vorbind despre activitatea desfăşurată, recurge foarte des la numărul plural, deşi ea a rămas singură şi de doi ani nu i se plăteşte.

– În statele organizaţiei noastre activau cinci surori de caritate şi după procesul de „optimizare” am rămas şi fără ele. Iar eu vin la serviciu, deoarece simt că ceea ce facem este necesar pentru oameni. La activitatea de binefacere i-am antrenat şi pe unii concetăţeni de-ai noştri, care lucrează în Italia. Ei ne trimit colete cu îmbră- căminte pentru oamenii nevoiaşi, pentru aziluri. Tot ceea ce reuşim să adunăm este repartizat potrivit destinaţiei. A da o mână de ajutor oamenilor căzuţi la nevoie este o datorie sfântă.

Biroul Organizaţiei raionale de Cruce Roşie Noua Suliţă se află în subsolul incintei Administraţiei Raionale de Stat. Problema mutării într-un alt local corespunzător a fost abordată şi urmează să fie adoptată hotărârea respectivă la sesiunea Consiliului Raional.

Activitatea Organizaţiei raionale de Cruce Roşie e în văzul tuturor, de aceea ea trebuie să dispună şi de condiţiile cuvenite.

Vasile CARLAŞCIUC

Screenshot_2

 

Lasă un răspuns