Brenzovici a dat în judecată CEC din cauza refuzului de a crea o circumscripție maghiară în Transcarpatia

p_482568_1_slidertop2

Deputatul poporului din Ucraina,  președintele  Asociației culturii maghiarilor din  Transcarpatia( KMKS), Vasyl(Lazslo) Brenzovych,  a  intentat un proces împotriva Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei.

Esența procesului constă în nedorința  CEC de a forma o circumscripție maghiară în Transcarpatia pentru următoarele alegeri parlamentare, notează interregionews.eu.

Brenzovych face trimitere la articolul 18 din Legea privind alegerile parlamentare, care se referă la interesele minorităților naționale, ce trebuie să fie luate în considerare  în procesul de  formare a circumscripțiilor electorale  separate.

– În timpul alegerilor parlamentare din 2014  KMKS, de asemenea, a făcut un demers către  Comisia Electorală Centrală a Ucrainei cu o cerere de a crea o circumscripție separată pentru maghiarii,  care trăiesc într-o singură regiune, dar cererea a fost respinsă, iar majoritatea  etnicilor maghiari  a fost împărțită în trei circumscripții. Mai mult decât atât, în pofida  legii electorale, raionul l Beregovo, unde locuiește cea mai  mare parte  a alegătorilor din rândul minorității maghiare, a fost împărțit între mai multe circumscripții electorale – a spus Vasyl  Brenzovych.

Potrivit deputatului,  KMKS s-a  adresat în repetate  rânduri la CEC, dar   răspunsul a fost unul și același: din diferite  motive nu pot stabili, unde anume locuiesc maghiarii în Transcarpatia și, prin urmare, e imposibil  de a  forma o circumscripție maghiară separată. Astfel, demersul a fost respins.  Acest refuz a devenit motivul prezentei  citații.

Lasă un răspuns