Bucatele tradiţionale de Paşte trebuie consumate cu moderaţie, ne recomandă medicii

masa

Bucatele tradiţionale de Paşte trebuie consumate cu moderaţie – ne amintesc medicii. Cel mult două ouă pe zi, multe legume şi o limitare a consumului de dulciuri, sucuri şi băuturi alcoolice – se numără printre recomandările specialiştilor, pentru a nu avea probleme de sănătate.

Mesele îmbelşugate pot aduce probleme digestive. Pentru a evita aceste situaţii, gastroenterologul Mircea Diculescu ne sfătuieşte.

Daca ştim că nu avem o afecţiune a ficatului, a pancreasului sau a veziculei biliare sau a stomacului vom avea dreptul să consumăm toate aceste binefaceri ale sărbătorilor pascale, dar în cantităţi moderate. Şi încă un lucru pe care l-aş recomanda: să nu lungim foarte mult mesele seara şi noaptea, pentru că atunci tot alimentul pe care l-am mâncat şi cu alcoolul consumat vor risca să refuleze şi vom avea nişte arsuri peste noapte teribile”.

În această perioadă cea mai mare plăcere este să ciocnim ouă, după care să le consumăm. Dar câte putem mânca fără să ne facă rău?

„Teoretic, este prudent să nu se consume mai mult de 4 ouă pe săptămâna. În această perioadă, sigur că este posibil să mâncăm mai multe ouă pe zi, dar cred că nu este prudent să mâncăm mai mult de două ouă pe zi, pentru că atunci sigur ficatul şi pancreasul vor suferi.”

Medicul ne mai sfătuieşte să încercăm să convingem copiii să nu mănânce foarte multe dulciuri.

Добавить комментарий