Bulgarii, loviți de viituri

Comanesti_Trotus_flood_2004

Comanesti_Trotus_flood_2004În Bulgaria este stare de alertă. Sute de oameni au fost eva­cuaţi din cauza viiturilor.
Autorităţile de la Sofia estimează că pagubele se ridică la aproximativ 5 milioane de euro. În miezul iernii, localităţile din sudul şi estul Bulgariei sunt sub ape. Pe multe străzi maşinile au fost aproape acoperite de apele care au pătruns şi în zeci de case. În zona sinistrată au fost mobilizaţi peste o mie de salvatori. În prima linie se află militarii, care ridică diguri din saci de nisip pe malurile apelor. Peste 500 de oameni, care se aflau în calea puhoaielor, au fost evacuaţi din regiunea Varna, după ce nivelul apelor a continuat să crească. Ei au fost cazaţi în adăposturi improvizate în şcolile şi grădiniţele din zonă. Accesul în zonele inundate se face foarte dificil, întrucât apele au distrus principalele drumuri. Trei oameni încă sunt căutaţi, după ce au fost luaţi de ape zilele trecute.
Este alertă şi în sudul Franţei, unde a intrat în vigoare un cod portocaliu de ninsori abundente şi polei. În unele locuri stratul de zăpadă are deja doi metri.
Gerul şi ninsorile au afectat şi nordul Spaniei, unde multe zone au rămas complet izolate. Meteorologii avertizează că intemperiile vor continua şi zilele următoare.

Lasă un răspuns