Cadouri performante de la Moș Nicolae

1506671458_mamaliga

Odată cu crearea comunităţilor teritoriale unite, acestea şi-au asumat o parte sau chiar majoritatea problemelor instituţiilor de învăţământ. Se are în vedere problemele de finanţare a funcţionării lor.

Pe teritoriul Comunităţii teritoriale Mămăliga, raionul Noua Suliţă, sunt şase şcoli de cultură generală: patru româneşti, una mixtă şi încă una ucraineană. După primul pas făcut cu stângul în ceea ce priveşte crearea unei şcoli de bază, conducerea Comunităţii caută să asigure, în măsura fondurilor de care dispune, baza materială necesară.

– Finanţarea salariului pedagogilor se face sută la sută pe contul statului, şi în anul următor va fi aşa, explică primarul Comunităţii, domnul Arcadie Şova. Din bugetul Comunităţii plătim doar salariile lucrătorilor tehnici. La sfârşit de an am încheiat lucrările de înnoire a acoperişului clădirilor şcolilor din Bălcăuţi şi Nesvoia. În acest scop s-au cheltuit circa 3 milioane grivne. În anul următor asemenea lucrări vor avea loc şi la şcolile din Draniţa şi Mămăliga. De asemenea, va fi reparat şi localul grădiniţei de copii din Bălcăuţi. Cu prilejul sărbătorii Sfântului Nicolae, conducerea Comunităţii a pregătit câte un cadou deosebit pentru fiecare şcoală. În spiritul tradiţiei puse de Făcătorul de Minuni, în această zi instituţiile de învăţământ respective au primit câte o tablă modernă, multifuncţională, care costă bani grei.

Lasă un răspuns