Când însăși medicii sunt printre primii donatori…

_04-13_

Sângele donatorilor a salvat şi salvează multe vieţi omeneşti. Donatorii de sânge săvârşesc această faptă nobilă din îndemnul inimii şi cu gândul senin de a ajuta pe cineva căzut la nevoie, fără să-i cunoască numele…

Acum, când în estul ţării au loc lupte crâncene, problema colectării sângelui a devenit foarte acută. Ea poate fi soluţionată prin mai multe metode, iar medicii din raionul Noua Suliţă au ales cea a exemplului personal.

lată, zilele acestea, la Ambulatoriul de practică generală şi medicină de familie din satul Tărăsăuţi (medic-şef Ivan Zburliuc) a fost colectat sânge pentru participanţii la Operaţiunea antiteroristă. Au donat sânge nu numai lucrătorii medicali, ci şi membrii familiilor lor. Însă, primul a fost medicul principal al Centrului de medicină de urgenţă din raionul Noua Suliţă, Veaceslav Bejan.

La acţiunea „în picătura de sânge a noastră este şi o părticică din viaţa cuiva” au participat şi medicii de la instituţiile sanitare care îi deservesc pe locuitorii din cele şase sate ce fac parte din comunitatea teritorială Mămăliga. De la cei 47 de donatori au fost colectaţi 21 litri de sânge. Donatorii au fost deserviţi de brigada mobilă de la Spitalul raional central Noua Suliţă.

Foto de A. Romanțov

Lasă un răspuns