Când școala e o familie unită

4 05 2020 LC site ONOFREICIUC 4

Ziua de Florar, cu natura înviorată după ploaia de aur din ajun, i-a adus doamnei Maria Onofreiciuc din Voloca multe urări de fericire  și sănătate, de bine și bunăstare. Este ziua ei de naștere și cu acest prilej au felicitat-o colegii de serviciu, elevii, părinții acestora, dorindu-i multe realizări frumoase.

Procesul de muncă la distanță nu a îndepărtat-o de preocupările obișnuite din școală. În ultimii ani, doamna Maria îndeplinește funcția de director-adjunct la Școala medie din satul natal,  îmbinând harul pedagogic cu cel de bun organizator. Străduința, conștiinciozitatea, buna pregătire profesională de care dă dovadă Maria Onofreiciuc au fost apreciate și de conducerea Comunității Teritorial Unite Voloca, propunându-i să fie curator pe problemele învățământului în cele trei sate ale comunității – Voloca, Hrușăuți și Valea Cosminului.

–Anul acesta de învățământ a fost foarte complicat, ultimele luni ale lui decurg în regim de carantină și lecțiile se desfășoară la distanță. Asemenea situații încă n-au fost descrise în literatura metodică de pedagogie. Dar pedagogii se deprind cu toate, la fel și elevii. Îmi pare rău că micuții dintr-a întâia au fost lipsiți de sărbătoarea „Adio, Abecedar”, toți elevii – de farmecul „Ultimului sunet”, iar elevii din clasa a unsprezecea  – de balul de absolvire. Important e ca înainte să aibă multe și adevărate sărbători în viața de sine stătătoare, costată doamna Maria Onofreiciuc.

Primind felicitările cu prilejul zilei de naștere și din partea ediției „Libertatea Cuvântului” – online, doamna Maria a recunoscut:

–Să știți că ne este dor de școală: și nouă, profesorilor, și elevilor.

Este destăinuirea sinceră a unui pedagog, care la școală se simte ca în familie. Pur și simplu, familia este cu mult mai mare, iar grijile și bucuriile – la fel.

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 4 05 2020 LC site ONOFREICIUC 3 4 05 2020 LC site ONOFREICIUC 2 4 05 2020 LC site ONOFREICIUC 1

 

Lasă un răspuns