Când tărăgăneala încearcă răbdarea

39075612_240084226644067_6324221506637266944_n

Locuitorii din Ciudei și Igești, când au format Comunitatea Teritorială Unită, au sperat că astfel vor putea obține mai uşor finanțe pentru asfaltarea drumului de 3,4 kilometri ce unește ambele sate. La al doilea an de existență a Comunității a ajuns rândul și alocării banilor pentru repararea acestui drum. Dar, din păcate, executor al lucrărilor a devenit o firmă „certată” cu operativitatea și, chiar dacă banii au fost repartizați, ea nu se grăbește să-i însușească. Iar locuitorii din Ciudei și Igești au ajuns la limita răbdării. „De-ajuns, gluma s-a cam îngroșat, trebuie să acționăm”, au hotărât sătenii și în mod organizat, cu primarul în frunte, s-au prezentat luni la un miting de protest în fața Administrației Regionale de Stat.

Din subvențiile pe care le-am avut pentru dezvoltarea infrastructurii am alocat 4 milioane grivne pentru repararea acestui drum, precizează domnul primar Anatolie Pițu. Documentația a fost întocmită și nu știu din ce cauză executorii lucrărilor tărăgănează începerea acestora. Au adus paisprezece camioane de prundiş și atât. Peste două săptămâni se termină vara, începe toamna, deci se irosește timpul bun pentru asemenea lucrări. Și, iată, oamenii au venit aici să afle de la demnitarii regiunii, de la conducătorii Serviciului regional de întreținere a drumurilor auto de ce se rețin lucrările de reparație la Ciudei și Igești.

Șeful ARS Cernăuți, Oleksandr Fișciuk, și responsabilii de sectorul dat s-au întâlnit cu protestatarii.

– S-a făcut legătura și cu conducerea firmei care a câștigat tenderul pentru a efectua lucrările de reparație a drumului între Ciudei și Igești. Aceștia au promis chiar săptămâna curentă să reia lucrările. Dacă aceasta nu se va întâmpla, sătenii noștri sunt predispuși ca în semn de protest să blocheze unul dintre drumurile principale din regiune, a accentuat domnul primar Anatolie Pițu.

Executorii lucrărilor au promis că vor sosi la Ciudei în după amiaza zilei de miercuri. Dar, aşa şi nu s-au prezentat.

Добавить комментарий