Captură record de țigări de contrabandă, la granița româno-ucraineană (VIDEO)

hjn87qy14440_5

La nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a desfășurat, marți, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zonă de responsabilitate. Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil a observat trei autoturisme de teren care se deplasau în mare viteza de la linia de frontieră cu Ucraina. Deoarece acestea nu își justificau prezența în zona la acea oră, polițiștii de frontieră din România au procedat la interceptarea autoturismelor, iar în momentul în care conducătorii auto au observat echipajul poliției de frontiera și-au continuat deplasarea în viteză, cu intenția de a scapă de oamenii legii.

Polițiștii de frontieră au tras 17 focuri de avertisment și înspre pneurile autoturismelor, însă conducătorii acestora au ignorat somațiile oamenilor legii, îndreptându-se în viteza spre localitatea Frătăuții Noi. Cele trei autoturisme de teren au fost descoperite abandonate, la aproximativ patru kilometri, în lunca râului Suceava, iar din primele verificări în acestea au putut fi observate mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Imediat, au fost anunțate autoritățile de frontiera din regiunea Cernăuți, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de cercetare și supraveghere a zonei. Cele trei autoturisme de teren au fost conduse la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor, unde, în urma inventarierii coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 80.846 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la sumă de peste 170 mii euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în forma agravantă, comunică informatiata.ro.

mare_hjn87qy14440 hjn87qy14440_4 hjn87qy14440_3 hjn87qy14440_2 hjn87qy14440_1 1513774581_11608

Lasă un răspuns