Care este strategia modernizării și dezvoltării Fondului de pensii?

39a7529a85352d2e97142e8c7bb16ccc_XL

Sistemul de pensii din ţara noastră se aseamănă cu un car vechi, care hodorogeşte cu toate încheieturile si la toate zigzagurile vieţii societăţii, creând impresia că iată-iată se desface.

Este necesară modernizarea lui, fiindcă majoritatea actualilor pensionari se plâng că au muncit în sudoarea frunţii o viaţă întreagă şi s-au ales cu nimic (pensia ce o primesc nu le ajunge nici pentru necesităţile minime), iar pentru generaţia tânără şi activă asemenea „perspective” sunt pe deplin reale. De aceea a şi fost adoptată strategia de modernizare şi dezvoltare a Fondului de pensii pe perioada până în anul 2020. Iar săptămâna curentă la sediul Direcţiei principale a Fondului de pensii al Ucrainei în regiunea Cernăuţi a fost convocată o conferinţă de presă, în cadrul căreia şeful ei, Myhailo Romaniv, a explicat scopul şi sarcinile principale ale Strategiei.

„Documentul respectiv determină paşi clari în ceea ce priveşte sporirea eficienţei activităţii Fondului. Aceasta se referă la deservirea cetăţenilor, perfecţionarea gestionării resurselor financiare ale Fondului, aplicarea tehnologiilor informaţionale moderne, reducerea cheltuielilor administrative, sporirea transparenţei în activitatea organelor Fondului”, a accentuat Myhailo Romaniv. El a mai menţionat că Direcţia principală a Fondului de pensii în regiunea Cernăuţi se numără printre cele fruntaşe în ceea ce priveşte îndeplinirea planurilor, însuşirea noilor metode de lucru. Serviciul de pensii din regiunea noastră a fost printre primele în ţară care a aplicat deservirea după principiul „fereastra unică”.

În comunicatul Serviciului de presă al Direcţiei principale a Fondului de pensii în regiunea Cernăuţi, referitor la conferinţa de presă a domnului Myhailo Romaniv, se subliniază că în anul curent, în ţinutul nostru s-a trecut la sistemul centralizat de acordare şi plătire a pensiilor, este aplicată forma electronică a dosarelor pentru pensii. Se prevede ca legitimaţiile de pensionar să îndeplinească şi rolul de cârd pentru ridicarea pensiei la bancă. Pentru o mai bună deservire a pensionarilor, la cerinţa comunităţilor teritoriale în sate pot să funcţioneze oficii ale Fondului.

Lucrătorii Serviciului de pensii depun eforturi şi în activitatea de scoatere din subteran a salariilor angajaţilor. Metoda de plătire a salariilor „în plic” este străină concepţiei de asigurare cu pensii, anularea ei este spre binele angajaţilor de azi şi pensionarilor de mâine.

Добавить комментарий