Care sunt cele mai falsificate bancnote în Ucraina

11200_1_650x410

Bancnotele de 200 şi 500 de grivne, precum și cele de 100 de euro și 100 de dolari, rămân preferatele falsificatorilor ucraineni. Despre aceasta a anunțat Ruslan Strembițkyi, șeful Direcției pentru combaterea criminalității în sfera economico-financiară a Departamentului protecției economice din cadrul Poliției Naționale din Ucraina.

„Bancnotele contrafăcute sunt cel mai des detectate în timpul recalculărilor, în timpul operațiunilor de schimb valutar și în timpul retragerii de bani de la bancomate. Cel mai mare număr de bancnote false au fost depistate în regiunea Odesa, Herson, Zaporijjia, Lviv, Transcarpatia și Luțk”, a declarat Ruslan Strembițkyi, precizând totodată că aproape 80 la sută di n banii falsificați sunt aduși din UE și Orientul Apropiat.

Bancnotele autentice sunt tipărite pe hârtie specială cu elemente specifice intrinseci de siguranță. Bancnotele false sunt tipărite pe hârtie obișnuită, care sunt ușor de depistat cu razele ultraviolete, întrucât lipsesc fluorescența şi elementele anticopiatoare.

 

 

Lasă un răspuns