Cartea Unește Inimi – Proiect destinat tinerilor cititori din regiunea Cernăuți

DSC_0638

În perioada 11-18 decembrie, coordonatorii viitorului proiect Cartea unește inimi au desfășurat o serie de vizite în Ucraina și Republica Moldova, însoțite de donații de cărți în vederea pregătirii proiectului Cartea unește inimi.

Astfel, în data de 11 decembrie, doctorand Postolachi Vasile, profesor de Religie Ortodoxă și prof. Ceică Cristina Luminița, consilier educativ, ambii cadre didactice la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, Județul Botașani, au pornit într-o nouă vizită în comunitățile românești din Ucraina.

Cu ajutorul domnilor Vladimir Acatrini și Sergiu Barbuța, colaboratorii de la Societatea Bibliotecarilor Bucovineni, regiunea Cernăuţi, au împărțit peste 250 de cărți de literatură română, în Bibliotecile Satelor Costiceni și Vancicăuți, raionul Noua Suliță, precum și la Școala Medie de Cultură Generală din satul Bahrinești, raionul Hliboca.

Colaboratorii din aceste sate: Corețchi Serafima (bibliotecară în satul Costiceni), Dilion Zinaida (bibliotecară în satul Vancicăuți), Ogranovici Eduard (profesor de istorie la Școala de Cultură Generală Vancicăuți) și Mihail Acatrini (director al Școlii Bahrinești), i-au așteptat și întâmpinat cu multă căldură, amintindu-le astfel de ospitalitatea locuitorilor regiunii Cernăuți.

În satul Costiceni, oaspeții din Județul Botoșani au avut bucuria să o cunoască pe doamna poetă Zinaida Smochină Rotaru, care, cu firavele ei mâini scrie calde poezii pentru copii și de asemenea să se revadă cu doamna Viorica Stanciu, ruda vrednicului dascăl al Bajurii, trecut la cele veșnice, domnul Anton Colac.

La Vancicăuți, profesorii botosăneni au vizitat, de asemenea, muzeul satului, iar la Băhrinești – încăperea viitorului muzeu dedicat Familiei Mandicevschi.

DSC_0668 DSC_0627 DSC_0666 DSC_0611

DSC_0652

Lasă un răspuns