Casa fostei șefe a Băncii Naționale din Ucraina a fost incendiată cu un cocktail Molotov

Screenshot_2

Casa fostei șefe a Băncii Naționale din Ucraina, Valeria Gontareva, a fost incendiată. Locuința situată la 20 de kilometri nord de Kiev a ars în totalitate după ce a fost incendiată cu ajutorul unui cocktail Molotov, marți dimineață, a declarat aceasta pentru agenția de știri Interfax-Ucraina de la Londra, unde locuiește în prezent.

Teroarea continuă”, a început Gontareva, care a suferit mai multe intervenții chirurgicale după ce a fost lovită de o mașină în august în Marea Britanie. La începutul lunii septembrie, automobilul fiicei sale vitrege a fost incendiat în Kiev.

Asta nu mai este o serie de incidente, este teroare”, au adăugat aceasta.

Reprezentanța Comisiei Europene în Ucraina a catalogat drept Inacceptabilă „seria recentă de aparente atacuri”, iar Ambasada SUA a cerut „o anchetă urgentă și minuțioasă”.

Președintele Volodimir Zelenski a denunțat, de asemenea, într-un comunicat „o infracțiune brutală”.

Apropiată de fostul preşedinte Petro Poroşenko, Gontareva a fost numită la conducerea Băncii Naționale a Ucrainei în 2014, la puţin timp după începerea conflictului cu separatiştii proruşi în Donbas, ceea ce a declanşat o gravă criză economică în ţară.

Aflată în conflict cu oligarhul Igor Kolomoiski, ea afirmă că a primit în trecut ameninţări din partea acestuia. Gontareva îl acuză pe oligarh de sifonarea a 5,5 miliarde de dolari de la prima bancă a ţării PrivatBank, ceea ce a dus la naţionalizarea acesteia într-un moment când banca era în prag de colaps în 2016.

Добавить комментарий