Cât de periculos este fibromul uterin?

bol v zivote

bol v zivoteFibromul şi sarcina

În timpul sarcinii, din cauza schimbărilor hormonale care se produc în organism, fibroamele cresc în dimensiuni. De aceea, există riscul naşterii premature, al avortului spontan sau al dezlipirii placentei.

Medicul-ginecolog trebuie să urmărească atent şi în mod regulat evoluţia fibromului, pentru ca sarcina să decurgă normal.

Fibroamele uterine sunt frecvente şi, de cele mai multe ori, nu dau simptome. Pot duce, însă, la sângerări şi la anemii severe. Iată ce trebuie de ştiut despre ele.

Medicamentele nu-l elimină

Mai întâi de toate, e bine de precizat că fibromul nu este o tumoare malignă, ci una benignă, frecvent întâlnită la femeile de 30-40 de ani. Dacă afli că în uterul tău s-a dezvoltat o astfel de formaţiune, nu-i cazul să te îngrijorezi. Fibromul poate să rămână la aceeaşi dimensiune ani întregi, fără să te deranjeze şi fără să-ţi facă probleme de sănătate. Medicii spun că el nu trebuie tratat decât dacă apar sângerări abundente şi anemii. Sângerările dintre menstruaţii, durerile din zona pelvisului, constipaţiile cronice sau tulburările de urinare pot fi provocate de fibrom. Există medicamente care ameliorează aceste simptome, cum ar fi antiinflamatoarele, contraceptivele sau analgezicele. Ele însă nu micşorează fibromul şi nici nu-l elimină.

Dacă fibromul dă simptome neplăcute, este recomandat să consultaţi medicul.

 

(Leacuri şi terapii)   

Добавить комментарий