Caz cutremurător: În Odesa, un bebeluș a murit după vaccinare

385951_1

Băieţelul David, în vârstă de șase luni, din orașul Iujnyi, a murit într-un spital din Odesa la scurt timp după ce a fost vaccinat cu vaccinul „Infanrix Hexa”.

După cum a declarat pentru „Dumskaya” mama copilului, Diana Ivanchevskaia, David este primul ei copil. Deși s-a născut prematur, totuşi până la vaccinare s-a dezvoltat absolut normal. Ea a făcut vaccinul la 22 ianuarie sub presiunea pediatrului local. Potrivit mamei, medicul mereu o speria că trebuie să-şi vaccineze copilul, altfel acesta ar putea suferi de vreo infecție periculoasă.

„Ne tot chema şi ne spunea că trebuie să facem vaccinul, că de altfel, Doamne ferește, când îi tai unghiile l-aş putea infecta cu tetanus, iar copiii mor în chinuri de pe urma ei. Ne-am speriat și am decis să facem vaccinul”, spune Diana.

Deja în prima noapte după vaccinare, femeia spune că băiatul s-a simţit rău: „Practic, nu a dormit, scaunul s-a schimbat, a doua zi a început să refuze să mănânce. Am chemat medicii și ei tot insistau că micuţul are o infecție intestinală”.

Starea copilului nu se schimba, de aceea Diana și-a dus copilul la spitalul regional pentru copii din Slobodka, unde David a fost plasat în secţia cardiologie.

„La început nu au vrut să ne spitalizeze, dar am insistat, fiindu-ne prescrisă o examinare completă, după care ne-au internat la cardiologie, au prescris un diuretic și au spus că copilul are o presiune intracraniană înaltă. În dimineața zilei de 5 februarie el nu mai reacţiona la nimic și a murit pe 8 februarie”, spune mama copilului.

După moartea copilului, medicii au presupus că bebeluşul ar fi suferit de vreo boală. Mama a expediat biomaterialele pentru un examen la spitalului național pentru copii „Okhmatdet»

„Autopsia a avut loc la spitalul din Slobodka, dar, deocamdată, nu a fost emisă nici o încheiere. Patologul, totuși, a spus că micuţul avea toate organele foarte mărite și afectate. Mai ales era afectat ficatul. El nu a mai văzut așa ceva”, spune mama lui David.

Șeful departamentului regional sănătate, Elena Teryayeva, a declarat că, după moartea copilului, a fost dispusă o investigație oficială.

„Așteptați rezultatele investigaţiei. Chiar avem suspiciunea că este la mijloc o afecţiune genetică, dar pentru moment nu putem vorbi despre cauzele morții copilului. De îndată ce vor veni rezultatele examenelor, vom veni cu o informaţie oficială”, a spus Teryayeva.

Добавить комментарий