Cazacul Gavriliuc din Bucovina — cel mai sărac parlamentar ucrainean

gavryluk_2

Cazacul bucovinean, Mîhailo Gavriliuc — este unul dintre primii parlamentarii care a depus declarația de avere electronică și totodată potrivit — Registrului de stat unificat al declarațiilor — unul dintre cei mai săraci aleși ai poporului.

După cum sa dovedit, averea deputatului comparativ cu averile declarate de colegilor săi, este extrem de modestă. Gavriliuc deține o locuință în orașul Cernăuți de 32 de metri pătrați, în valoare de 217 mii 150 grivne. Potrivit declarației, deputatul a procurat apartamentul din Cernăuți în data de 28 noiembrie 2007 și tot în această zi a luat un împrumut bancar de 11 mii dolari.

Locuința a fost cumpărată înainte de Maidan și până-n prezent împrumutul ne este achitat în întregime. A doua locuință, un apartament cu o singură odaie din Kiev este închiriată de familia personală — a spus anterior Mîhailo Gavriliuc jurnaliștilor ucraineni.

În declarația electronică el a specificat că salariul său în decursul anului curent este de 75  de mii grivne (6300 grivne lunar).

Cu toate acestea, potrivit colegului său Volodîmîr Parasiuc, în declarația de avere electronică a lui Gavriliuc se numără cel puțin zece greșeli — transmite „Zik”.

Добавить комментарий