Ce se întâmplă cu un copil care stă 7 ore pe zi pe telefon, tabletă sau calculator

copilul-si-tableta-limite-pericole--0212182615

Potrivit unor cercetări de 300 de milioane de dolari realizate de National Institute of Health privind efectele dispozitivelor tehnologice asupra copiilor, 7 ore de utilizare pe zi a telefonului mobil, tabletei sau PC-ului pot afecta destul de mult creierul.

Studiul a monitorizat 11.000 de copii cu vârste cuprinse între 9 şi 10 ani, iar în cazul celor mici care folosesc timp de 7 ore aceste gadgeturi rezultate arată o schimbare alarmantă a dezvoltării cortexului cerebral.

Potrivit Daily Mail, cortexul celor mici se subţiază, ceea ce duce mai departe la scăderea capacităţilor de a memora, dar şi a IQ-ului.

În clipa de faţă, specialiştii nu vor să tragă o concluzie clară, însă spun că  sunt evidente semnele a unor legături între gadgeturi şi dezvoltarea celor mici.

„Încă nu ştim să spunem dacă este un efect al orelor în care copilul stă cu ochii într-un ecran, dar ce ştim este cum arată creierul unui copil care petrece mult timp în faţa gadgeturilor”, a declarat doctorul Gaya Downling, unul dintre specialiştii care conduc acest studiu.

Lasă un răspuns