Ce spune Tiraspolul despre planul lui Dodon de a reintegra Transnistria în componența Moldovei

dd1425b1a8873190148463cbc18827d6

Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol califică declarațiile președintelui moldovean Igor Dodon cu privire la reglementarea conflictului transnistrean prin reintegrarea Transnistriei în componența teritorial-statală a Republicii Moldova, drept „o abordare marginalizată şi o încercare a de a induce în eroare partenerii internaționali”.

Potrivit așa-zisului minister de externe din regiunea transnistreană, „speculațiile pe tema reglementării relațiilor dintre R. Moldova şi Transnistria reprezintă o abordare deliberată de marginilizare şi o încercare de a induce în eroare parteneri internaţionali, în primul rând, participanţii la formatul „5+2″, cu scopul de a destabiliza negocierile și de a submina progresul înregistrat în agenda comună socio-economică și umanitară”, scrie novostipmr.com citat de Radio Chișinău.

Autoritățile din Transnistria i-au recomandat președintelui Dodon „să se concentreze pe rezolvarea problemelor interne ale statului pe care-l conduce şi să contribuie la punerea integrală în aplicare a angajamentelor asumate de R. Moldova în procesul de negocieri cu Transnistria”.

Lasă un răspuns