Cea mai faimoasă pisică din Istanbul are acum statuie

1889540

Toate pisicile rămân în amintirea stăpânilor lor, însă sunt şi pisici care rămân în memoria… lumii! Una dintre acestea este Tombili, o pisică din Istanbul devenită celebră mulțumită unei poze care o arăta privind relaxată lumea, rezemată de bordură.

Din păcate, Tombili a murit, recent, dar vestea bună este că turcii au găsit o metodă de a o menține chiar şi în memoria urmaşilor. O sculptură cu motanul Tombili a fost inaugurată ieri, la Istanbul, de Ziua Internațională a Animalelor.

Motanul Tombili a devenit celebru fără voia lui, după ce a fost fotografiat în timp ce se relaxa pe o bordură, privind nonşalant trecătorii. Poza s-a viralizat, apoi a fost editată în fel și chip, devenind virală.

Când motanul a murit, în august, momentul trist a fost anunțat printr-un afiș atârnat de un copac din cartier, cu mesajul: „Vei trăi mereu în inimile noastre”.

Dovada că motanul a rămas în inimile localnicilor este și sculptura realizată voluntar de artistul Seval Şahin, care îl imortalizează pe Tombili în poziția care l-a făcut celebru: privind lumea, în timp ce se odihnește lângă bordură.

most-funny-cat-1024x576

Добавить комментарий