Cea mai sumbră zi în Italia de la începerea epidemiei: 793 de morți în ultimele 24 de ore

428509

Cel puțin 793 de persoane au murit într-o singură zi în Italia, au anunțat sâmbătă oficialii Protezione Civile, potrivit La Repubblica.

Este cel mai negru bilanț de la începutul epidemiei și până acum. Numărul total al deceselor a urcat astfel la 4.825. Numărul total de infecții a ajuns și el la 42.681 și nu dă semne să se domolească, în ciuda măsurilor stricte luate de autorități.

În ultimele 24 de ore, 4.821 de noi cazuri de infectare au fost confirmate. Cea mai lovită în zonă este în continuare Lombardia, unde 546 de oameni au murit în ultima zi.

Este motivul pentru care 243 de primari din regiune au semnat un apel prin care au cerut oprirea tuturor activităților.

”De data asta chiar trebuie să ne oprim cu adevărat. Avem încredere în voi”, au scris primarii, care susțin că în regiune există în continuare prea multă mișcare. Noi măsuri restrictive Guvernul italian a adoptat în seara zilei de 20 martie noi restricții în vederea combaterii răspândirii noului tip de coronavirus, potrivit Rotalianul.

”Din păcate, cifrele încă nu merg în direcţia cea bună, nici în ceea ce priveşte noile infecţii şi nici în privinţa deceselor”, care cresc semnificativ, a declarat Attilio Fontana, guvernatorul Lombardiei, promiţând ”rigoare şi disciplină absolute şi sancţiuni pentru cei care încalcă regulile”.

Lasă un răspuns