Cei doi poliţişti suspectați că au ucis accidental un băiețel de cinci ani au fost plasaţi în detenţie

d633971bbe1e169b9f92bf83ad87f212

Cazul celor doi a scandalizat întreaga țară

Potrivit anchetatorilor, cei doi agenţi de poliţie consumau alcool vinerea trecută pe un teren din apropierea unui cartier rezidenţial în Pereiaslav-Hmelniţki, oraş situat la circa 70 de kilometri sud de Kiev. În timp ce poliţiştii se amuzau trăgând asupra unor cutii metalice, ei „au atins un copil de cinci ani”, au precizat anchetatorii într-un comunicat. Copilul a murit în spital duminică, în urma rănilor la cap.

Arestaţi după tragicul incident, cei doi poliţişti au negat iniţial orice responsabilitate, dând asigurări că băieţelul a alunecat şi a căzut pe o piatră. Marţi, Tribunalul raional Golosiivskyi din Kiev a decis menţinerea lor în detenţie până la proces. Dacă cei doi vor fi declaraţi vinovaţi, ei riscă pedepse care pot ajunge până la detenţie pe viaţă.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, a promis că va face totul „pentru a-i pedepsi cum se cuvine pe cei vinovaţi” de moartea copilului.

Șeful Poliției Naționale, Serghei Kniazev, a declarat că l-a demis din funcţie pe şeful poliţiei regionale din Kiev.

„Toţi poliţiştii exprimă profunde condoleanţe pentru moartea lui Kirilo. Este o enormă tragedie pentru părinţi”, a spus el.

Numeroşi militanţi au denunţat după această dramă sentimentul impunităţii care ar domni în rândurile poliţiei, în pofida câtorva tentative ale fostului preşedinte Petro Poroşenko de a reforma această profesie care este considerată a fi marcată de corupţie.

„Într-o ţară normală, ministrul de interne ar demisiona după un incident teribil ca acesta”, a denunţat pe Facebook organizația non-guvernamentală „Centrul de acţiune anticorupţie”.

Mai multe organizaţii au anunţat că au prevăzut acţiuni de protest pe întreg teritoriul Ucrainei.

În foto: Micuțul Kiril Tleavov, victima polițiștilor.

Добавить комментарий