Cei mai populari politicieni ucraineni ai anului 2017 (Sondaj)

906772

Cei mai populari politicieni ucraineni ai anului 2017 sunt președintele Ucrainei Petro Poroșenko, liderul Fracțiunii Politice „Mișcarea Forțelor noi” Mihail Saakașvili și liderul Partidului „Batkivșcina” Iulia Timoșenko, arată rezultatele unui sondaj realizat de Fondul „Inițiative Democratice” Ilko Kucheriv și Serviciul Sociologic al Centrului „Razumkov”, transmite Ukrinform.

Astfel, din numărul total al celor chestionați, 10% au răspuns că au încredere în Petro Poroșenko, 7,3% au spus că au încredere în Mihail Saakașvili, iar 6,4% o simpatizează pe Iulia Timoșenko.

Pe locul patru se află Oleg Leașko, liderul fracțiunii „Radykalina Partia” – cu 5,3%, Volodymyr Groisman, șeful guvernului – pe locul cinci, cu 4,9%, Vadym Rabinovici, afaceristul și politicianul ucrainean  – pe locul șase, cu 4,2% și Anatolii Gryțenko, ex-ministrul al Apărării – pe locul șapte, cu 2,1%.

Trebuie de precizat că 19,7% din respondenți au răspuns că în Ucraina nu există politicieni demni, iar 14,6% au rămas indeciși.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-19 decembrie pe un eșantion de 2000 persoane și are o marjă de eroare de ± 2,3%.

Lasă un răspuns