Cel puțin 20 de ucraineni printre pasagerii navei de croazieră „Diamond Princess” , intrată în carantină lângă Tokyo

preview_w698zc0

La bordul navei de croazieră „Diamond Princess” cu 3.711 de persoane la bord care a intrat în carantină lângă Tokyo se află aproximativ 20 de pasageri ucraineni, anunță Radio Europa Liberă, preluat de Libertatea Cuvântului.

Reamintim că din cauza focarului de coronavirus nava de croazieră „Diamond Princess” a intrat în carantină lângă Tokyo. Această măsură extremă a fost luată de către autoritățile nipone, după ce un  pasager care a debarcat după această navă în Hong Kong a fost depistat cu noul coronavirus, potrivit  AFP.

Astfel, pentru a verifica dacă și alte persoane prezintă simtomele infecției cu noul coronavirus, mai mulți „ofiţeri de carantină” au urcat la bordul lui „Diamond Princess”, navă de croazieră a companiei americane Princess Cruises (grupul Carnival Corp), pentru a verifica starea de sănătate a 2.666 de pasageri şi 1.045 de membri ai echipajului.

Aceste măsuri au fost decise după teste pozitive cu virusul ucigaş la un pasager în vîrstă de 80 de ani, care a debarcat la Hong Kong la 25 ianuarie. Purtătorul de cuvînt al guvernului nipon, Yoshihide Suga, a anunţat luni că nava, sosită în portul Yokohama (la vest de Tokyo) cu o zi înainte de termen, va fi plasată în carantină.

Nava a fost plasată încă de sâmbătă în carantină la Naha, pe insula sudică japoneză Okinawa, însă o a doua carantină a fost organizată după ce o infectare cu coronavirus a fost confirmată la un octogenar care debarcase la Hong Kong. Japonia a înregistrat pe teritoriul său 20 de cazuri de persoane infectate, dintre care patru fără simptome, potrivit celor mai recente date difuzate la începutul săptămânii de Ministerul Sănătăţii nipon.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns