Cele mai „nefericite” economii ale lumii! Ucraina își păstrează locul în top 10

im578x383-ekonom_regnum.ru

Venezuela, pentru a cincea oară, a devenit lider în clasamentul anual al celor mai „nefericite” economii din lume, Misery Index, realizat de Bloomberg. Motivul pentru pentru această poziție în rating este o combinație dintre inflația puternică și șomajul ridicat, este, potrivit autorilor. Ei susțin că nivelul de trai al locuitorilor acestei țări a fost lovit cel mai dur pe parcursul ultimului an.

Autoritățile din Venezuela de-a lungul mai multor ani nu au dezvăluit date privind ratele de creștere a prețurilor de consum și a șomajului din țară, însă analiștii Bloomberg consideră că inflația va depăși 8 milioane de procente în 2019, comparativ cu aproximativ 930 de mii procente în anul precedent.

Împreună cu Venezuela, în clasament sunt incluși și alți vecini din America de Sud – Argentina (al doilea loc), Uruguay (al șaptelea), Brazilia (al optulea). Africa de Sud (a treia în clasament), Turcia (a patra), Grecia (a cincea) și Ucraina (a șasea) și-au păstrat locul în top 10, care încă se confruntă cu șocuri economice grave.

Economia foarte „fericită” a lumii, unde inflația scăzută este combinată cu șomajul la fel de scăzut este Thailanda, relevă specialiștii Bloomberg. Singapore împarte locul trei cu Japonia, în timp ce Elveția a obținut „argintul” în clasamentul celor mai fericite economii ale lumii.

Lasă un răspuns